Työvoiman ja työnantajien kohtaaminen helpommaksi

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut halusi tehostaa työvoiman ja työnantajien kohtaamista sekä automatisoida siihen liittyviä prosesseja.
Työllistämisen prosessissa osaamisen ja kokemuksen ymmärtäminen on tärkeää molemmin puolin pöytää. Tämän tiedon tehokas hyödyntäminen onkin tärkeässä roolissa työllistämisen prosessin kehittämisessä. Yhtenä tavoitteena oli päästä eroon hankalista dokumenttipohjaisista CV-luetteloista ja samalla ratkaista kohtauttamisen haasteita. Pitkäaikaistyöttömien osalla työllistämiseen liittyy eräänlainen kilpailutus, jossa työnhakijat valitaan prosessin lopputuloksena.
Ratkaisun lähtökohtana on eKeiretsu Business Cloud, jolla Kuopion kaupungin työllisyyspalveluille toteutettiin uuden ajan työllistämisen kohtauttamispalvelu. Alustan ja asiakaskohtaisen kehitystyön lisäksi ratkaisussa hyödynnettiin Business Cloudin valmiita toiminnallisuuksia ja komponentteja.

Uudessa palvelussa automatisoidaan työllistämisen manuaalisia, epätarkkoja sekä aikaa vieviä työvaiheita ja muutetaan ne älykkään datan automatisoiduiksi prosesseiksi. Osaamiset puretaan helposti hyödynnettäväksi tiedoksi, esimerkiksi koulutuksen, kokemuksen, aikaisempien työnantajien ja –tehtävien osalta. Julkista rahaa liikuttelevan palvelun kruunaa nopea ja ketterä kilpailutus. Samaan pakettiin liitettiin vielä työllistämistä tukevien palveluiden tarjonta.
”Halusimme ratkaista kohtauttamisen haasteet kerralla. Investointeihin oli rajallinen mahdollisuus mutta onneksi löysimme eKeiretsun, joka toteutti digitalisoinnin tarpeemme todella kustannustehokkaasti.
Ja maistuuhan se uusi toimintamalli myös kumppaneille: ”Olen palveluntarjoajana Kuopion kaupungin työllisyyspalveluiden esimerkillisessä, innovatiivisessa ja dynaamisessa hankintajärjestelmässä, jossa työnhakija-asiakkaat saavat ketterän kilpailutuksen kautta valita itselleen työhönvalmennusta tarjoavan tahon. Ihan mieletön systeemi, toimii!”, kertoo valmentaja Leena Ståhlberg.
Business Cloud ratkaisut, joita käytettiin: työvoiman hallinta, hankintojen hallinta, kilpailutus, sopimusten hallinta,